کتاب پروژه بین المللی تاب آوری منتشر شد

کتاب پروژه بین المللی تاب آوری: پروژه بین‌المللی تاب آوری(IRP) از روشهای متنوعی در تحقیق و پژوهش برای بررسی ابعاد زندگی کودکان و نوجوانان استفاده کرده است که به آنها در مقابله با بسیاری از چالش‌های پیشروی کمک کرده است. این پروژه جهانی به چگونگی کنار آمدن جوانان از دیدگاه سایرین در جوامع مورد مطالعه در سراسر گیتی می‌پردازد. پروژه بین المللی تاب آوری ا با پژوهشگران و سازمانهای جامعه‌محور در قاره های پنجگانه و بیش از ۲۵ جامعه محلی همکاری کرده است . این گزارش اصلی این پروژه بر اساس کار با کودکان و نوجوانان در یازده کشور در پنج قاره جهان و اولین مجریان آن است.

رهبری و طراحی این پروژه با دکتر مایکل آنگار استاد دانشکده مددکاری اجتماعی در دانشگاه دالهاوزی کانادا بوده است. این پروژه را در سال ۲۰۰۲ تدوین و اجراء شده است تعداد زیادی از نام آوران شامل پژوهشگران، پزشکان، متخصصان سیاستگذاری، مدیران ارشد، فعالان مدنی و حامیان کودک در این پروژه مشارکت داشته اند بافتار و ساختار جهانگیر پروژه بین المللی تاب آوری فرصت بی مانندی را برای تنوع وتفاوتهای فرهنگی، هم از لحاظ روش شناختی متشکل از مددکاران اجتماعی، روانپزشکان، داده پردازان و تحلیلگران، متخصصین سلامت، روانشناسی، انسانشناسی، آموزش، پزشکی و اپیدمیولوژی این پروژه بین المللی را ازجایگاه خاصی برخوردار ساخته است علاوه بردکتر مایکل آنگاراز دانشکده مددکاری اجتماعی، دانشگاه دالهاوزی که رهبری و چهره اصلی این اقدام جهانی بشمار می آید دکتر لیندا لیبنبرگ هم از دانشکده مددکاری اجتماعی، دانشگاه دالهاوزی کانادا بعنوان مدیر پروژه بین المللی تاب آوری مسئولیت داشته است.

کتاب پروژه بین المللی تاب آوری باترجمه محمدرضامقدسی و جواد طلسچی یکتا توسط انتشارات سخنوران در ۹۸ صفحه و به قیمت ۳۲۰۰۰ در اختیار علاقه مندان قرارگرفت.

مطلبی کوتاه پیرامون تاب آوری

برای تعریف تاب آوری چه در مفهوم و چه در عملیات بایستی به دوستون اصلی «وجود چالش و تنش» و «نتیجه خوب» تکیه زد به عبارت ساده تر این دو موضوع در هر تعریفی از تاب آوری ضرورتاً بایستی وجود داشته باشد.

هر تعریفی از تاب آوری بدون وجود یکی از این دو مولفه جامعیت لازم را نخواهد داشت.

علاوه بر دو مفهوم ضروری ” شرایط پرتنش” و ” نتیجه خوب ” در راه رسیدن به تعریفی از تاب آوری به سه بعد زمانی ، آینده ، حال و گذشته نیز بایستی توجه صورت گیرد.

آنجا که تاب آوری نقش مقابله ای دارد توان تاب آوری در زمان حال ایفای نقش میکند و آن هنگام که از بروز صدمه و آسیب پیشگیری میکند بهرمند ازقدرت موثردر آینده یا اینده نگری تاب آوری هستیم . و هنگامی که از اثر بخشی تاب آوری برای بازیابی و باز توانی پس از آسیب و صدمات و یا تروما استفاده میکنیم در واقع از تاب آوری گذشته نگر بهره جسته ایم .

در این معنا تاب آوری محدود به پیشگیری، مقابله و بازیابی و احیاء پس از ضربه نیست.

تا به اینجا به دو مولفه ( شرایط پرتنش ، نتیجه خوب) و سه وجه زمانی ( حال ، آینده و گذشته ) اشاره شد اکنون با ترسیم مربعی که اضلاع چهارگانه آن عبارتند از :
تاب آوریکار ساخت و ارایه تعریف تاب آوری را به انتها نزدیکتر میکنیم.

فرد، خانواده، جامعه، اقلیم، سامانه و سازمان تاب آور بایستی بتواند بر چالش ها غلبه کند از موانع عبور کند و صدمات احتمالی را بازسازی ، ترمیم و بازیابی کند و به اهداف خویش دست پیدا کند که بصورت خلاصه عبارتست از صرف انرژی در جهت بهبود اوضاع.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا