کتاب جادوی رایج؛ تاب آوری در تکامل

کتاب جادوی رایج؛ تاب آوری در تکامل
نویسنده: آن. اس. ماستن
مترجمین: محمدرضا مقدسی، عفت حیدری، هما نیابتی
انتشارات ورجاوند
تاب آوری از الزامات رشد است و در زمانهای آشفتگی مفهومی ارزشمند.
تاب آوری یک قدرت شگرف است، یک رویکرد بینظیر در جامعه انسانی و یک جادوی ماندگار در عصر پر تنش و نادخ امروز. خانم دکتر پروفسور آن ماستن از پیشتازان و بزرگان تاب آوری دنیا، پیشرفتمان را در دانش با این قرائت جدید هدایت می کند. تعامل تأثیرات عصب شناسی، روانشناسی، خانوادگی، اجتماعی و فرهنگی در طول زمان باعث افزایش توانایی کودکان و بزرگسالان برای ادامه حیات و رشد به نحوی قوی در چالش ها می شود. خواندن این کتاب برای محققان، دانشجویان، متخصصان حوزه سلامت روان که در تلاش برای درک ترویج سازگاری مثبت در وضعیت آسیب زا و محیط های پر تنش هستند، ضروری است.

کتاب جادوی رایج؛ تاب آوری در تکامل

از سری کُتب سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
انتشاریافته در مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان

===================

مطلب کوتاهی پیرامون تاب آوری

برای تعریف تاب آوری چه در مفهوم و چه در عملیات بایستی به دوستون اصلی «وجود چالش و تنش» و «نتیجه خوب» تکیه زد به عبارت ساده تر این دو موضوع در هر تعریفی از تاب آوری ضرورتاً بایستی وجود داشته باشد.

هر تعریفی از تاب آوری بدون وجود یکی از این دو مولفه جامعیت لازم را نخواهد داشت.

علاوه بر دو مفهوم ضروری ” شرایط پرتنش” و ” نتیجه خوب ” در راه رسیدن به تعریفی از تاب آوری به سه بعد زمانی ، آینده ، حال و گذشته نیز بایستی توجه صورت گیرد.

آنجا که تاب آوری نقش مقابله ای دارد توان تاب آوری در زمان حال ایفای نقش میکند و آن هنگام که از بروز صدمه و آسیب پیشگیری میکند بهرمند ازقدرت موثردر آینده یا اینده نگری تاب آوری هستیم . و هنگامی که از اثر بخشی تاب آوری برای بازیابی و باز توانی پس از آسیب و صدمات و یا تروما استفاده میکنیم در واقع از تاب آوری گذشته نگر بهره جسته ایم .

در این معنا تاب آوری محدود به پیشگیری، مقابله و بازیابی و احیاء پس از ضربه نیست.

تا به اینجا به دو مولفه ( شرایط پرتنش ، نتیجه خوب) و سه وجه زمانی ( حال ، آینده و گذشته ) اشاره شد اکنون با ترسیم مربعی که اضلاع چهارگانه آن عبارتند از :
تاب آوریکار ساخت و ارایه تعریف تاب آوری را به انتها نزدیکتر میکنیم.

فرد، خانواده، جامعه، اقلیم، سامانه و سازمان تاب آور بایستی بتواند بر چالش ها غلبه کند از موانع عبور کند و صدمات احتمالی را بازسازی ، ترمیم و بازیابی کند و به اهداف خویش دست پیدا کند که بصورت خلاصه عبارتست از صرف انرژی در جهت بهبود اوضاع.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا