اخبار و مطالب اختصاصی پایگاهمددکاری اجتماعی ایران

کم توجهی به حوزه اجتماعی در برنامه های توسعه کشور

سید حسن موسوی چلکدبير علمي سومين همايش مددكاري اجتماعي ايران گفت : تاملی کوتاه بر پنج برنامه توسعه اي بعد از انقلاب اسلامی نشان می دهد به جز برنامه چهارم توسعه، در بقیه برنامه کمترین توجه هم به حوزه اجتماعی نشده است. سيد حسن موسوي چلك افزود: مروری بر احکام برنامه پنجم توسعه کشور نشان می دهد که علیرغم توجه به حوزه اجتماعی درسیاست های کلی برنامه، در احکام این برنامه هیچ توجهی جدی به اموراجتماعی نشده است. رئيس انجمن مددكاران اجتماعي ايران معتقد است : امور اجتماعی در حاشیه سیاستگذاری های کلان کشور بود دغدغه جدی سیاستگذاران نبوده و امروز هم می توان همین ادعا را تکرار کرد که همچنان امور اجتماعی در حاشیه است. دبير علمي سومين همايش مددكاري اجتماعي ايران گفت : تاملی کوتاه بر پنج برنامه توسعه اي  بعد از انقلاب اسلامی نشان می دهد به جز برنامه چهارم توسعه، در بقیه برنامه کمترین توجه هم به حوزه اجتماعی نشده است. سيد حسن موسوي چلك افزود: مروری بر احکام برنامه پنجم توسعه کشور نشان می دهد که علیرغم توجه به حوزه اجتماعی درسیاست های کلی برنامه، در احکام این برنامه هیچ توجهی جدی به اموراجتماعی نشده است.

رئيس انجمن مددكاران اجتماعي ايران معتقد است : امور اجتماعی در حاشیه سیاستگذاری های کلان کشور بود دغدغه جدی سیاستگذاران نبوده و امروز هم می توان همین ادعا را تکرار کرد که همچنان امور اجتماعی در حاشیه است.

وي علل در حاشيه بودن امور اجتماعي را  نگاه تک بعدی در این برنامه ها به حوزه های اقتصادی و عمرانی، ضعف دستگاه های اجتماعی در تقویت امور اجتماعی ، عدم حضور تصمیم گیران مسلط به امور اجتماعی در سیاستگذاری اجتماعی در مراجع ذیربط، پویا نبودن حوزه های علمی امور اجتماعی در بخش های دولتی وغیر  دولتی، عدم تمایل جدی دولت ها برای توجه جدی به امور اجتماعی و هراس از مطالبه گری اجتماعی به دلیل پیچیدگی این امور و دشواری پاسخگویی در این حوزه دانست .

وي با اشاره به  شرایط اجتماعی کشور گفت : مسایل و آسیب های اجتماعی،  زنان سرپرست خانوار، ا پرونده های قضاییافزايش يافته كه باعث  گسترش بی نظمی اجتماعیشده است واز طرفي  شاخص نشاط اجتماعی در جامعهبالا نيست و همه اين آسيبها و تغيير  تغییر الگوهای امور اجتماعی، گسترش تکنولوژی ها، توسعه شهرنشینی و سکونتگاه های غیر رسمی، بی توجهی به پیوست های اجتماعی و ضعف جدی در ارزیابی تاثیرات اجتماعی، افزایش خشونت های خانگی،کاهش نرخ رشد جمعیت، افزایش جمعیت سالمندی،گرایش زنان و دختران به آسیب های اجتماعی، کاهش سن افراد درگیر آسیب های اجتماعی،  بالا نبودن شاخص های  سرمایه اجتماعی،  و …و تاثیر این شرایط بر حوزه امنیت  و سلامت اجتماعی در جامعه  ميطلبد به حوزه اجتماعي توجهي ويژه بشود.

وي ادامه داد : به همین منظور محور اصلی  سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران که در دانشگاه آزاد اسلامی گناباد با همکاری و مشارکت تمام سازمان های مرتبط از جمله وزارت کشور، وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی، سازمان بهزیستی کشور و … و انجمن مددکاران اجتماعی ایرانبرگزار می شود به موضوع «امور اجتماعی در برنامه ششم توسعه» اختصاص یافته  تا برای اولین بار متخصصین و نخبگان اجتماعی قبل از تدوین سیاست های کلی و احکام برنامه دیدگاه ها و نظرات خود را ارائه نمایند.

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا