معاون دفتر پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي درمورد اقدامات سازمان بهزيستي درباره درمان کودکان معتاد گفت: با توجه به گزارشهاي رسيده مبني برافزايش تعداد کودکان و نوجوانان مبتلا به اعتياد، احساس کرديم بايد الگوي اختصاصي براي درمان کودکان و نوجوانان معتاد داشته باشيم.
به گزارش وبسایت رسمی مددکاران اجتماعی ایرانیان به نقل از ایلنا؛ محسن روشنپژوه اظهار کرد: درحال حاضر پروتکلي براي درمان معتادان زير 18 سال تدوين شده است که بايد مواد آن به صورت آزمايشي اجرا و نقاط مثبت و منفي آن ارزيابي شود.
وي ادامه داد: با همکاري وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با مواد مخدر در استان سيستان و بلوچستان، طرح آزمايشي را اجرا کرديم و به عبارتي درحال درمان آزمايشي معتادان زير 18 سال، در اين استان هستيم.روشنپژوه گفت: حاصل اين پروژه آزمايشي، الگوي درمان اعتياد در کودکان و نوجوانان را مشخص ميکند و مابراساس نتايج به دست آمده اين طرح را در سراسر کشور گسترش ميدهيم.
معاون دفتر پيشگيري و درمان اعتياد با اشاره به لزوم توجه به تفاوتهاي فرهنگي در نقاط مختلف کشور، خاطرنشان کرد: با توجه به اين تفاوتها احتمال دارد تعدادي ديگر از استانهاي کشور را نيز وارد برنامه پايلوت کنيم.
روشنپژوه درباره همکاري سازمان بهزيستي با شهرداري براي راهاندازي مرکز ترک اعتياد کودکان بيان کرد: براي راهاندازي اين مرکز از من دعوت شد در جلساتي که براي راهاندازي اين مرکز تشکيل ميشود شرکت کنم اما پس از اعلام نظر در جلسات از اينکه راهاندازي اين مرکز در چه مرحلهاي است، بي اطلاع هستم.وي با بيان اينکه سازمان بهزيستي آمادگي همکاري و همراهي با تمامي نهادهايي که ميتوانند در راستاي درمان اعتياد کمکي کنند را دارد، افزود: از نظر قوانين بالادستي همچون ماده 15 اصلاحيه قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب مجمع تشخيص مصلحت نظام تنها سازمان بهزيستي و وزارت بهداشت ميتوانند مجوز راهاندازي مراکز درمان اعتياد را صادر کنند.
روشنپژوه تصريح کرد: شهرداري به عنوان يک نهاد عمومي ميتواند وارد حوزه خدمات مختلف شود، اما طبق آيين نامه ماده 15 بايد مجوز خود را از سازمان بهزيستي يا وزارت بهداشت بگيرد و ما آمادگي اين نوع همکاري را در چارچوب قانون با شهرداري داريم.