مصطفی اقلیما تاکید کرد: در کشورهای پیشرفته اگر پلیس نتواند به موقع یا در زمان کافی عاملان جنایت را برکنار کند، مسئولان ذیربط یا استعفا داده و یا برکنار میشوند. متاسفانه در کشور ما اصل پاسخگویی و شایستهسالاری که بسیار مهم و حیاتی است به فراموشی سپرده شده است و همین موضوع باعث شده است که رواج جرمهای خشونتبار در در جامعه سهلتر و ممکنتر انجام پذیرد.
به گزارش وبسایت رسمی مددکاران اجتماعی ایرانیان به نقل از آفتاب؛ مصطفی اقلیما، جامعهشناس دلیل افزایش خشونت در جامعه را عدم شایستهسالاری و پاسخگو نبودن مسئولان را اعلام کرد. رئیس انجمن مددکاری ایران روشن نشدن ابعاد ماجراهایی نظیر اسیدپاشیهای اصفهان سبب گسترش خشونت در جامعه قلمداد کرد.
اسیدپاشی به صورت رئیس بیمارستان ضیاییان و حمله با سلاح سرد به 6زن در جهرم به فاصله نزدیکی بعد از حادثه اسیدپاشیهای اصفهان، بسیاری از جامعه شناسان و آسیب شناسان اجتماعی را نگران کرده است.
مصطفی اقلیما در این گفتگو به عوامل گسترش خشونت در جامعه پرداخت و گفت: به نظر من در ماجرای اسیدپاشیها اصفهان شیوه برخورد پلیس با این ماجرا متناسب با حادثه رخ داده نبود.
وی گفت: در بسیاری از حوادث با دایره جرم کمتر، پلیس به شدت وارد عمل شده و افراد را دستگیر میکند اما در این حادثه دردناک که نوعی خشونت عریان را به نمایش میگذاشت، هنوز جواب مشخصی برای اقناع افکار عمومی عنوان نشده است که این موضوع میتواند دلایل عمدی و سهوی گوناگونی داشته باشد.
اقلیما تاکید کرد: در کشورهای پیشرفته اگر پلیس نتواند به موقع یا در زمان کافی عاملان جنایت را برکنار کند، مسئولان ذیربط یا استعفا داده و یا برکنار میشوند. متاسفانه در کشور ما اصل پاسخگویی و شایستهسالاری که بسیار مهم و حیاتی است به فراموشی سپرده شده است و همین موضوع باعث شده است که رواج جرمهای خشونتبار در در جامعه سهلتر و ممکنتر انجام پذیرد.
اقلیما اعمال خشونت بر زنان را در جامعه ایرانی بیشتر از مردان دانست و تاکید کرد: زنان در جامعه ما بیشتر از مردان مورد خشونت و آسیب قرار میگیرند دلیل این امر این است که میبینیم خشونت در جامعه درباره زنان مصداقهای بیشتری دارد. زیرا در جامعه مردسالار میتوان زنان را با داد و فریاد و اعمال خشونتبار ترساند.
اقلیما تاکید کرد: افزایش خشونت تا زمانی ادامه دارد که اجرای مستمر و به هنگام قوانین در جامعه ما از سوی دشتگاههای نظارتی وجود نداشته باشد، جرمهای خشونتآمیز در جامعه ما راحتتر از گذشته انجام میشوند. در شرایط کند و یا ناقص شدن قانون مردم از قانون نا امید هستند خود برای احقاق حق خود برمیخیزند و در این است که خشونت و درگیری و نزاع و ستیز در جامعه افزایش پیدا میکند.