به گزارش وبسایت رسمی مددکاران اجتماعی ایرانیان به نقل از ایرنا، حسین اسد بیگی درهمایش حقوق کودک و پیشگیری از کودک آزاری اظهار کرد: معضل کودک آزاری ناشی از عوامل متعددی است که افراد به ویژه والدین کودکان را از نظر جسمی، روحی و جنسی مورد آزار و اذیت قرار می دهند.
وی افزود: برخی از موارد کودک آزاری بسیار دلخراش و ناراحت کننده است، به صورتی که دیده شده برخی از والدین برای شب ادراری دست و پای کودک را در آب جوش فرو کرده اند.
وی همچنین آزار جنسی کودکان را از دیگر موارد بغرنج کودک آزاری عنوان کرد و گفت: برخی افراد کودکان را در مواجه با برخی مسایل جنسی که لازم نیست بدانند قرار می دهند که بدترین نوع کودک آزاری است.
مسوول اورژانس اجتماعی کشور بیان کرد: غفلت از نیازهای عاطفی، مالی و معنوی کودکان و همچنین سهل انگاری و بی توجهی به مسایل آموزشی کودکان نیز از دیگر موارد کودک آزاری است.
اسد بیگی اصلاح خانواده را مهمترین عامل در کاهش کودک آزاری عنوان کرد و گفت: اورژانس اجتماعی کشور با تخصیص خط 123 به صورت ویژه آماده ارایه خدمات به همه افراد بخصوص کودکان است.
وی تاکید کرد: پایگاه های خدمات اجتماعی در 168 منطقه کشور با 300 دستگاه خودرو بویژه در سکونت گاه های غیررسمی و حاشیه های شهر مستقر هستند.
وی افزود: 150 مرکز تلفنی نیز آماده پاسخگویی به مردم در بحران و حوادث اجتماعی و درگیری ها است.
مسوول اورژانس اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه متاسفانه اوژرانس اجتماعی پس از سالیان متمادی فعالیت آنچنان که باید در جامعه شناخته نشده است، تاکید کرد: مردم برای مسایل مختلف و غیرضروری با پلیس 110 تماس می گیرند اما جامعه شناختی نسبت به اورژانس اجتماعی و خدمات آن ندارد.
اسدبیگی کمبود نیرو در اورژانس اجتماعی را مهمترین مشکل این بخش عنوان کرد و گفت: هم اکنون بسیاری از خودروهای اورژانس اجتماعی به دلیل نبود نیروی انسانی در پارکینگ های بهزیستی استان ها بلااستفاده مانده است.
وی افزود: کمبود نیرو موجب شده کیفیت خدمات رسانی در برخی از استانها کم باشد که باید با اتخاذ تدابیر در راستای شناسایی اورژانس اجتماعی به مردم و افزایش کیفیت خدمات تلاش شود.
*** آمار کودک ازاری درایران درمقایسه با سایر کشورها بسیار پایین است
مسوول اورژانس اجتماعی بهزیستی کشور همچنین در گفت وگو با ایرنا گفت: سال گذشته 600 هزار تماس تلفنی با اورژانس اجتماعی بهزیستی کشور برقرار شد که 10 هزار مورد آن مربوط به کودک آزاری بوده است.
اسدبیگی اظهارکرد: اگرچه حدود 9 درصد تماس های تلفنی سال گذشته مربوط به کودک آزاری بوده است، اما این آمار درمقایسه با سایر کشورها بسیار پایین است.
وی اضافه کرد: با تدابیر اتخاذ شده از سوی سازمان بهزیستی کشور خدمات ویژه ای برای مقابله با کودک آزاری در کشور ارایه شده است که اختصاص شماره تلفن 123به اورژانس اجتماعی یکی از خدماتی است تا کودکان درمواجه با بحران بتواند در کوتاه ترین زمان ممکن با مشاوران و کارشناسان بهزیستی تماس برقرار کنند.
وی همچنین گفت: 300 خودرو اورژانس اجتماعی نیز به همراه کارشناسان و مشاوران خبره در اورژانس اجتماعی کشور فعال است که در کوتاه ترین زمان در محل حادثه حاضر می شوند و به تهیه گزارش از موضوع می پردازند.
وی اضافه کرد: در صورت وقوع کودک آزاری جدی مشاوران حقوقی سازمان بهزیستی با حکم قضایی اقدام به سلب اختیار کودکان از والدین می کنند.
*** کودک آزاری در مهدهای کشور به صفر رسید
مسوول اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور همچنین درباره کودک آزاری در مهدهای کودک نیز گفت: صدور مجوز مهدهای کودک طبق ضوابط و قوانین با شرایط خاصی است.
اسد بیگی با بیان اینکه تاکنون چند مورد محدود از کودک آزاری در مهدهای کودک کشور اتفاق افتاده است، اضافه کرد: مربیان مهدهای کودک طبق شرایط و ضوابط خاصی استخدام می شوند و موارد کودک آزاری باتوجه به الزام مهدهای کودک به نصب دوربین های مدار بسته در کشور به صفر رسیده است.
مسوول اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تاکیدکرد: در صورت اقدام مربیان مهدهای کودک به کودک آزاری طبق قوانین با آنها برخورد می شود؛ همانگونه که مربی مهد کودکی که در یکی از شهر های کشور اقدام به کودک آزاری کرده بود به مراجع قضایی معرفی شد.
همایش حقوق کودک و پیشگیری از کودک آزاری امروز با حضور مسوولان بهزیستی استان همدان در خانه معلم این شهر برگزار شد.