اخبار همایشات و کنفرانسهامددکاری اجتماعی ایران

همايش مددکاری اجتماعی باحضور جمعی از انديشمندان

سومین همایش مددکاری اجتماعیهمایش ملی مددکاری اجتماعی امروز با حضور جمعی از اندیشمندان، اساتید و دانشجویان سراسر کشور با پیام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در گناباد آغاز شد. حمید میرزاده در بخشی از پیام خود که آن را حلمی رییس منطقه 9 دانشگاه آزاد اسلامی خواند آورده است : همانطور که رهبر معظم انقلاب در دیدار با اصحاب فرهنگ و ادب فرمودند اصلاح ناهنجاریهای اجتماعی در گرو اصلاح درونی انسانها، انگیزه مندی، امیدواری و نشاط آنها است ، بسیاری از چالشهایی که امروز جامعه ما درگیر آن است ریشه اجتماعی دارد ، عرصه ای که در سالهای اخیر مورد کم توجهی و بی مهری فراوان واقع شده است. در ادامه این پیام آمده است: تجربه نشان داده است برخوردهای سیاسی، امنیتی و قضایی با حوزه اجتماعی نه تنها چاره ساز نیست بلکه به تشدید بسیاری از آسیبهای اجتماعی منجر می شود ، بنابرین اقدام برای تدوین سیاستهای صحیح اجتماعی که اصلاح درونی انسانها را مد نظر دارد ، امری اجتناب ناپذیر و ضروری است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم در این همایش گفت: اگر چه بعد از پیروزی انقلاب کارهای زیادی در حوزه مددکاری اجتماعی انجام شده است وهمه مسئولان کشور بر لزوم توجه به این امر تاکید کردند، اما باید پذیرفت که تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم که نبودن راهبردهای بلندمدت و زمان بندی شده و نیز شرایط کشور در سال‌های جنگ و بازسازی‌های پس از آن مهم ترین عللی است که این مهم رشد مناسبی نداشته باشد.

محمد رجایی افزود : وابستگی درآمدهای کشور به نفت یکی دیگر از عوامل موثر در این عقب ماندگی است که نوسانات مداوم قیمت نفت و وابستگی کشور به این درآمدها، امکان برنامه ریزی‌های زمان بندی شده و هدفمند و برنامه‌های حمایتی را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

او گفت : بر اساس آموزه‌های دینی که بر ریشه کنی کامل فقر و نیز رفع دغدغه‌های زندگی خانواده‌هایی که عضوی از آنان دچار معلولیت است تاکید جدی دارد، کشورهای اسلامی باید در زمینه مسائل اجتماعی در دنیا پیشتاز باشند اما حقیقت آن است که برخی از کشورهای سرمایه داری که در تفکرات و آموزه‌های فلسفی خود چنین مسائلی ندارند، بخاطر درک ضرورت ها در این زمینه از ما جلوتر حرکت می‌کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره تاثیربرگزاری سومین همایش مددکاری اجتماعی ایران با محوریت امور اجتماعی در برنامه ششم توسعه افزود : به طور قطع این همایش میتواندبه طور نظری در برنامه ریزی ها و سیاستگزاری های این برنامه نقش موثر و مهمی داشته باشد، اما باید برای تضمین اجرایی شدن رفع تبعیض ها و متعادل کردن درآمد مردم و رفع مشکلات افراد نیازمند بر جایگزین کردن منابع مالی ثابت و قابل وصول قطعی به جای درآمدهای متغیر نفتی تاکید شود.

رجایی استفاده از منابع حاصل از هدفمندی یارانه ها و مالیات بر ارزش افزوده را دو منبع مناسب در این زمینه برشمرد و گفت: در کشورهای پیشرفته نیز دولت ها در حیطه مددکاری و برای رفع فقر و کاهش نابرابری و رسیدگی به افراد نیازمند، از پرداخت یارانه به اقشار کم درآمد استفاده می کنند.

او افزود: خوشبختانه اکثریت قاطع نمایندگان مجلس در حمایت از طرح‌هایی که می‌تواند به زندگی بهتر قشرهای آسیب پذیر کمک کند، اجماع بسیار خوبی دارند. اما بر اساس اصل 75 قانون اساسی طرحی که در مجلس مصوب می‌شود نباید سبب افزایش هزینه‌ها و یا کاهش درآمدهای دولت شود، مگر آنکه طریق جبران هزینه‌ها نیز پیش بینی شود و اگر مسائل هزینه‌ای در این باره حل شود مجلس مشتاقانه و مجدانه این امور را بررسی و حمایت خواهد کرد.

سومین همایش ملی مدد کاری اجتماعی ایران با حضور 800نفر از اندیشمندان، اساتید و دانشجویان سراسر کشور با 20 سخنرانی دست اندرکاران حوزه مددکاری اجتماعی در مدت دو روز برگزار و در مدت برگزاری این همایش 170 مقاله برگزیده از میان 270 مقاله ارسالی اساتید دانشگاهها در حوزه های مختلف مسائل اجتماعی ارائه می شود .

همچنین در این همایش 27کمیته علمی پیشنهادهای خود را برای تدوین برنامه ششم توسعه در حوزه مسائل اجتماعی کشور ارائه می دهند.

این همایش با محور تدوین برنامه ششم توسعه در حوزه جتماعی به همت دانشگاه آزاد اسلامی، شورای اجتماعی کشور، سازمان بهزیستی، استانداری خراسان رضوی و همکاری 16نهاد، سازمان و ارگان کشوری برگزار می شود .

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا