به گزارش وبسایت رسمی مددکاران اجتماعی ایرانیان به نقل از ایرنا، علی اوسط هاشمی روز دوشنبه در مراسم راه اندازی دو مرکز درمان کودکان زیر 18 سال در زاهدان اظهار داشت: اقدام بهزیستی استان برای راه اندازی مراکز درمان و نجات زنان و کودکان از معضل اعتیاد قابل توجه و تقدیر است.
وی افزود: حتی اگر تعداد اندکی از کودکان نیز در این مراکز درمان و به سمت آموزش و مدارس هدایت شوند کاری بزرگ و خداپسندانه محسوب می شود و اجر دنیوی و اخروی آن برای دست اندرکاران و بانیان راه اندازی این مراکز باقی می ماند.
استاندار سیستان و بلوچستان از مدیران دستگاههای دست اندرکار بویژه بهزیستی و شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خواست با دعوت از افراد خیر و نیکوکار برای بازدید از این مراکز، آنان را در زمینه سرمایه گذاری و مشارکت در این کار خداپسندانه تشویق کنند.
هاشمی تصریح کرد: کودکان نجات یافته از این آسیب ها نیازمند مشاوره در حوزه های فرهنگی و آموزش هستند که ضروری است اداره آموزش و پرورش و فنی و حرفه ای در کنار بهزیستی برای آینده این کودکان برنامه ریزی کنند.
وی از خانواده هایی که دارای کودکان و نوجوانان زیر 18 سال هستند خواست به صورت داوطلبانه فرزندان شان را به این مرکز تحویل دهند تا بطور رایگان درمان شوند.
استاندار سیستان و بلوچستان همچنین در بازدید از مرکز درمان زنان معتاد در محله شیر آباد زاهدان بر سالم سازی زنان و دختران معتاد تاکید کرد و گفت: راه اندازی واحدهای فنی و حرفه ای در کنار مراکز درمان زنان معتاد نقش مهمی در سالم سازی و همچنین حرفه آموزی آنان دارد که اقدام بهزیستی و فنی و حرفه ای در این زمینه قابل تقدیر است.
هاشمی تاکید کرد: تمامی دستگاههای دست اندرکار باید برای سالم سازی و اشتغال افراد معتاد بعد از درمان با بهزیستی همکاری کنند.
وی بیان کرد: به زودی در شهرستان های ایرانشهر، زابل و سراوان نیز مراکز کاهش آسیب و ترک اعتیاد راه اندازی می شود.
مدیر کل بهزیستی سیستان و بلوچستان در حاشیه این بازدید به خبرنگار ایرنا گفت: دو مرکز درمان کودکان معتاد زیر 18 سال برای نخستین بار در کشور در زاهدان راه اندازی شد.
محمد رضا سراوانی افزود: این مراکز که ظرفیت پذیرش حدود 60 کودک را دارند اکنون در حال درمان 10 کودک زیر 18 سال هستند.
وی اضافه کرد: تاکنون مرکز ترک اعتیاد و درمان کودکان در سراسر کشور ایجاد نشده که خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده و موافقت سازمان بهزیستی و ستاد هماهنگی مبارزه با موادمخدر این دو مرکز برای نخستین بار با همکاری داننشگاه علوم پزشکی در زاهدان راه اندازی شد.
سراوانی اظهار داشت: کودکان پذیرفته شده در این طرح ابتدا برای سم زدایی در بیمارستان بستری و سپس به مرکز مورد نظر منتقل می شوند.
مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان گفت: مراکز یادشده وظیفه ارائه خدمات مددکاری به کودکان را بر عهده دارند
و پس از بازیابی سلامت چنانچه خانواده آنان صلاحیت نگهداری کودک را داشته باشد تحویل خانواده می شود در غیر این صورت به واحد امور اجتماعی تحویل شده تا به مراکز کودکان بدسرپرست و بی سرپرست انتقال یابند.
به گزارش ایرنا، استاندار سیستان و بلوچستان به اتفاق شماری از مدیران کل و مسوولان دستگاههای اجرایی و فرهنگی از جمله بهزیستی، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی و پزشکی قانونی از این مراکز دیدن کردند.