مددکاری اجتماعی ایرانوبسایت رسمی مددکاران اجتماعی

مصاحبه با مدیرکل مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر

محمد بیرجندیبه مناسبت فرا رسیدن سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر، مصاحبه ای اختصاصی از سوی وبسایت رسمی مددکاران اجتماعی ایران با مدیرکل مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر صورت پذیرفت. قابل به ذکر است مصاحبه بعمل آمده با محوریت شناسایی روزنه های تعاملات و ورود فراگیر جامعه تخصصی مددکاران اجتماعی در حوزه های مختلف کاهش آسیب اجتماعی اعتیاد بوده است که مشروح آن را می خوانید:

*** ضمن سلام و عرض ادب و احترام ؛ لطفا معرفی کوتاهی از خودتان داشته باشید و اینکه از چه سالی در حوزه مبارزه با مواد مخدر و کاهش آسیب اعتیاد مشغول به فعالیت هستید؟

به نام خدا. با سلام و آرزوی قبولی عبادات و توفیق ایام ماه مبارک رمضان. محمد بیرجندی هستم. از سال نود و سه به عنوان مشاور وزیر و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور حرفه آموزی و اشتغال، فعالیت خودم را در حوزه کاهش آسیب اجتماعی مواد مخدر آغاز کردم و از ابتدای سال نود و چهار به عنوان مدیر کل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد تا کنون بطور تخصصی در زمینه برنامه‌ریزی و سازماندهی و ظرفیت سازی بخش غیردولتی و ترغیب سرمایه های اجتماعی برای ورود تخصصی و اثر بخش در حوزه کاهش آسیب های اعتیاد فعالیت می نمایم.

*** به نظر شما چه ظرفیت های خاصی برای حضور جامعه مددکاران اجتماعی ایران و استفاده از پتانسیلهای این جامعه تخصصی در حوزه های مختلف کاهش آسیب اعتیاد وجود دارد؟

با توجه به راهبرد اجتماعی کردن مبارزه با اعتیاد و صیانت اجتماعی از قشر آسیب دیده اعتیاد و مأموریت ویژه دفتر توسعه مشارکت های مردمی در زمینه استاندارد سازی و تعامل هدف مند و مشارکت محور،  بهره‌گیری از ظرفیت های تخصصی به ویژه انجمن ها و سمن های اجتماعی و غیر دولتی، از توانایی انجمن مددکاران اجتماعی با دارا بودن کادر متخصص در چارچوب آیین نامه ها و پروتکل های کاهش آسیب و در توانمند سازی مراکز درمان ماده پانزده و شانزده مبارزه با مواد مخدر و روان گردان ها و همچنین، اجرایی شدن و ارزشیابی توان مند ساز آیین نامه مراقبت های بعد از خروج معتادان، ماده شانزده جهت تکمیل چرخه و فرآیند درمان پایدار تا اتصال به خانواده و جامعه پذیری آسیب دیدگان و خانواده های در معرض آسیب و حمایت گری از افراد گروه هدف می توان بهره گرفت.

*** به نظر شما چگونه میتوان انجمن های شعب استانی مددکاران اجتماعی ایران را برای این مهم تقویت و فعال نمود بطوریکه بتوان موجب تشویق و ترغیب بیشتر مددکاران استانی جهت ورود به این عرصه مهم از آسیبهای اجتماعی ایران شد؟

همچنین با توجه به وجود سوابق همکاری و اطلاع اینحانب از ظرفیت های شعب و انجمن های استانی این تشکل، زمینه تعامل و اجرای برنامه های راهبرد اجتماعی و صیانت با رویکرد توانمند سازی جوامع در نواحی روستایی و عشایری و شهری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در اولویت برای همکاری مشترک می باشد.

منبع: وبسایت رسمی مددکاران اجتماعی ایران

رسانه تاب آوری ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا