اخبار مرتبط با حقوق بشرحمایت از حقوق زنان

سلام به صلح؛ سلام به سوریه؛ سلام به زنان سوری

سلام به صلح؛ سلام به سوریه؛ سلام به زنان سوری دولت‌ها باید با هم مذاکره کنند و به توافقی در خصوص سوریه برسند که بی‌نیاز به رنج‌دادن و کشتن کودکان سوری باشد. می‌خواهیم به مردم مهربان سوریه اعلام کنیم که خودشان مشکلاتشان را حل کنند و همچنین درخواست می‌کنیم تحریم‌های علیه ایران و سوریه برداشته شود؛ چراکه بسیار ناعادلانه است. همایش بین‌المللی “سلام به صلح؛ سلام به سوریه” روز گذشته در سالن شیخ انصاری دانشگاه تهران برگزار شد. به گزارش وبسایت رسمی مددکاران اجتماعی ایرانیان به نقل از مهرخانه، در ابتدای این نشست، مایرید ماگوایر؛ برنده جایزه صلح نوبل در سال 1976 و فعال صلح، گفت: من در ایران با مردم بیش از 10 کشور روبه‌رو شدم که با زبان‌های مختلف صحبت می‌کردند، اما گویی همه به یک زبان صحبت می‌کنیم و آن زبان، زبان عشق و امید و زبانی است که در وجود هر زن و مرد و کودکی وجود دارد.
11349_394

ماگوایر افزود: ما اعتقاد داریم باید به عنوان انسان این روحیه را جشن بگیریم. ما به جنگ و خشونت اعتقاد نداریم. ما به صلح، گفتگو و مذاکره نیاز داریم و معتقدیم صلح، امکان‌پذیر است.

از رنج وارد شده به کودکان سوری متأسفیم
این فعال صلح‌طلب ادامه داد: عمیقاً اعتقاد داریم که صلح، روحیه اصلی انسان است؛ نه جنگ و خشونت. ما به عنوان زائران صلح از تهران به دمشق می‌رویم و عشقمان را به مردم سوریه می‌بریم. به مردم سوریه خواهیم گفت که ما واقعاً متأسفیم که آنها رنج می‌برند؛ به‌خصوص کودکانشان، و از وقایعی که بر آنها می‌گذرد واقعاً ناراحتیم.

ماگوایر بیان کرد: نیازی نیست این رنج‌ها و آلام به کودکان بگذرد؛ زیرا نتیجه افکار دولت‌های ظالمی است که با هم به توافق رسیده‌اند. ما از تمام دولت‌ها و مردم درخواست کمک می‌کنیم؛ چراکه صلح در وجود تک‌تک ماست و می‌خواهیم خشونت را هرگونه که باشد، رد کنیم.

برنده جایزه صلح نوبل گفت: دولت‌ها باید با هم مذاکره کنند و به توافقی در خصوص سوریه برسند که بی‌نیاز به رنج‌دادن و کشتن کودکان سوری باشد. می‌خواهیم به مردم مهربان سوریه اعلام کنیم که خودشان مشکلاتشان را حل کنند و همچنین درخواست می‌کنیم تحریم‌های علیه ایران و سوریه برداشته شود؛ چراکه بسیار ناعادلانه است و این تحریم‌ها فقط روی مردم تأثیر می‌گذارد.

مذاکره؛ راه‌حل جنگ
ماگوایر در پایان اظهار کرد: من از ایرلند آمده‌ام؛ جایی که جنگ‌های داخلی داریم، اما در همان زمان جنگ‌های داخلی انجمن صلحی ایجاد کردیم و با دشمنان مذاکره کردیم و توانستیم به نتایجی در مورد زندانیان سیاسی و حقوق بشر برسیم. مردم ایران نیز برای رساندن صدای صلح و بخشش خود به جهان چالش دارند، اما باید صدای خود را برسانند.

وی تأکید کرد: آینده در دستان جوانان و کودکان است؛ پس باید سعی کنند پیام‌آور صلح و دوستی باشند.

استعمار سوریه توسط بریتانیا
در ادامه این همایش، دکتر استیون سایزر؛ نویسنده کتاب “صهیونیسم مسیحی، نقشه راه به سوی آرماگدون”، به بیان نقش مسیحیت صهیونیسم در اعمال جنگ در سوریه پرداخت.

وی صحبت خود را با طرح این پرسش که باید دید رابطه اسرائیل با دولت ایالات متحده چیست؟، آغاز کرد و گفت: پاسخ به این سؤال به دورانی برمی‌گردد که کشورهای اروپایی مانند انگلستان و آلمان سعی داشتند کشورهای لبنان، اردن و سوریه را تحت مستعمره خود بگیرند. در آغاز قرن بیستم بریتانیا سوریه را تحت مستعمره خود گرفت و باعث ایجاد سرزمین صهیونیستی در خاورمیانه شد.

این نویسنده بیان کرد: ایالات متحده نقش مهمی در گسترش رژیم صهیونیستی در قرن اخیر ایفا کرده است؛ با وجود اینکه انگلیس مسئول اتفاق اولیه بود، اما دولت ایالات متحده مسئول گسترش و نفوذ صهیونیسم شد.

استیون سایزر افزود: مسیحیان صهیونیست مسئول اصلی حمایت آمریکا از اسرائیل هستند. بیش از 200 سازمان صهیونیستی در آمریکا وجود دارد. جان هگی کشیشی در تگزاس آمریکا که بیش از 19 هزار عضو در کلیسا دارد و برنامه‌هایشان در بیش از 99 میلیون خانه پخش می‌شود، از اسرائیل حمایت می‌کند.

وی گفت: این کشیش بیان کرده است که رابط بین دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی است و آن را ازدواجی صورت‌گرفته در ملکوت می‌داند.

بزرگ‌کردن مرزهای رژیم صهیونیستی به قیمت تضعیف سوریه و لبنان
وی در ادامه گفت: مسیحیان افراطی برای نقش آمریکا در بحران سوریه و تسهیل مهاجرت سوری‌های یهودی به سرزمین فلسطین با کنگره و کاخ سفید جلساتی تشکیل دادند. کلیساهایی در ایالات متحده وجود دارد که مسئولیت اسکان شهرک‌های صهیونیستی را بر عهده دارند و می‌خواهند اورشلیم را پایتخت واقعی اسرائیل معرفی کنند و حتی از آمریکا خواسته شده سفارت خود را به آنجا منتقل کند. این کلیساها همچنین علیه اسلام و گروه‌های صلح‌طلب تبلیغات انجام می‌دهند.

سایزر افزود: جان هگل معتقد است ما می‌خواهیم همه دنیا بدانند ایران یک خطر روشن برای آمریکا و اسرائیل است و زمان آن رسیده که آمریکا علاوه بر اقدامات سیاسی علیه ایران، اقدامات نظامی نیز صورت دهد.

این نویسنده تأکید کرد: اسرائیل می‌خواهد مرزهایش را گسترش دهد و کشورش را بزرگ کند و همچنین می‌خواهد همسایه‌های خود مانند سوریه و لبنان را ضعیف کند.

اعتقاد زنان آمریکا به از بین رفتن سوریه باتوجه به آیات کتاب مقدس
استیون سایزر سپس به مواردی که در کتاب مقدس در خصوص سوریه پرداخته شده، اشاره کرد و گفت: در کتاب‌های مقدس موارد زیادی از نقش سوریه در آخرالزمان آورده شده است. جان کری درباره عملیت نظامی در سوریه صحبت کرده و گفته مسیحیان آن را همان جنگ آخرالزمان می‌دانند. در بخشی از متون مقدس اسم، نام سوریه و دمشق آورده شده و در برخی آیات گفته شده که سوریه جزو شهرهایی است که در آینده نابود خواهد شد. مسیحیان صهیونیست معتقدند کلمه به کلمه کتاب مقدسشان باید اتفاق بیفتد. آنها همچنین اتفاقات رخ داده در سوریه را به انجام رساندن موارد مطرح‌شده در کتاب مقدس می‌دانند.

این نویسنده به ایجاد وب‌سایت‌های مختلف با نام نابودی دمشق در آمریکا اشاره کرد و گفت: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد یک‌سوم مردم در آمریکا اعتقاد دارند آنچه در سوریه رخ می‌دهد، آن چیزی است که در آخرالزمان قرار است اتفاق افتد.

سایزر افزود: زنان امریکایی بیش از مردان به این نکته اعتقاد دارند؛ مخصوصاً آنهایی که درآمد کمتری دارند و از نظر فرهنگی پایین هستند.

پیام عیسی مسیح به پیروانش؛ سازنده صلح باشید نه سبب بیوه کردن زنان
وی ادامه داد: 25 درصد مردم آمریکا جزو صهیونیست‌ها هستند که در اقلیت‌اند و اگر بخواهیم کل دنیا را در نظر بگیریم این افراد در اقلیت محض هستند.

سایزر با بیان این نکته ادامه داد: در سال 2006 مسیحیان بیانه‌ای در مورد مسیحیان صهیونیست منتشر کردند که توسط کلیساهای غیرصهیونیسم صادر شده و آموزه‌های مسیحیت تندرو را رد می‌کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است که ما اعتقاد داریم تلاش و مبارزه برای صلح باید صورت گیرد و این کار بدون خشونت باشد. حضرت عیسی از پیروان خود خواسته دنبال‌کننده و سازنده صلح باشند، نه باعث بیوه شدن زن‌ها.

خشونت علیه زنان در جنگ‌ها؛ بحث مغفول مانده جهانی
همچنین فرشته روح‌افزا؛ معاون فرهنگی- اجتماعی شورای فرهنگی- اجتماعی زنان و یکی از زنان ایرانی اعزامی به سوریه، در حاشیه این همایش، به خبرنگار مهرخانه گفت: اولین پیامی که می‌توان به زنان سوری داد این است که تا جایی‌که در توان داریم آنها را چه از نظر حضور و چه از نظر ارسال دارو و وسائل مورد نیاز، حمایت می‌کنیم و این زنان بدانند که تنها نیستند و اگر عده‌ای در دنیا در آرامش زندگی می‌کنند، اما درد و رنج آنها را درک می‌کنند؛ زیرا همین مسئله را سال‌های سال در کشور خودمان داشتیم و این رنج را کشیده‌ایم.

وی تأکید کرد: ممکن است جنگ در هر کشوری پیش بیاید که ما کاملاً با جنگ مخالفیم؛ اما چرا زنان و کودکان باید درگیر جنگ شوند؟؛ افرادی که مظلومند و توان دفاع از خود را ندارند و باید آینده کشور را بسازند.

روح‌افزا به بحث خشونت علیه زنان پرداخت و گفت: یکی از بحث‌های بسیار مهم خشونت علیه زنان در سوریه است که به شکل‌های مختلف وارد می‌شود و این جزو حقوق هر انسانی است که بتواند راحت بدون تجاوز و خونریزی زندگی کند؛ به‌خصوص فردی که مادر است و آینده یک خانواده را رقم می‌زند.

وی افزود: در موضوع خشونت علیه زنان، مباحث و موضوعات زیادی در سطح بین‌الملل مطرح می‌شود، اما هیچ‌کس موضوع درگیری زنان در جنگ‌ها، قاچاق و دزدیده شدن، فرار یا تجاوز به آنها و کشته شدن فرزندانشان را مطرح نمی‌کند.

روح‌افزا با بیان این نکته، ادامه داد: حقوق بشری که در دنیا فریاد زده می‌شود، تماماً در سوریه عکس آن صورت می‌گیرد. لذا باید این صدا را به گوش دنیا رساند که آیا حقوق بشر مربوط به عده‌ای خاص است؟؛ فقط کودکان خاصی در دنیا باید در آرامش باشند؟

پیام دوستی
فروز رجائی‌فر؛ استاد دانشگاه و اعزامی دیگر به سوریه نیز به خبرنگار مهرخانه گفت: این سفر علاوه بر بعد تبلیغاتی خود؛ به‌عنوان مطالبه صلح و حرکت ضدخشونت، ارسال و بردن کمک‌های دارویی و غذایی و مقداری اسباب‌بازی و لباس برای کودکان است.

وی تأکید کرد: این اقدامات به طور قطعی مشکلی را از مردم سوریه حل نمی‌کند و فقط می‌تواند پیام‌آور دوستی و توجه ما به آنها باشد.

رجائی‌فر افزود: قرار گرفتن چند روزه ما در کنار آنها، به این معناست که با آنها احساس همدردی و همسایگی می‌کنیم و امیدواریم این حرکت از جهت تبلیغاتی تأثیر داشته باشد و به عنوان اهرم فشار علیه ذهنیت‌های جنگ‌طلبی که در سوریه، یک کشور را به ویرانی رساندند، اثر کند. اگر بازخورد تبلیغاتی خوب باشد ممکن است این حرکت‌ها تکرار شود و بتواند در مجموع اثرگذار شود.

لازم به ذکر است بهروز افخمی؛ کارگردان، محمدحسین جعفریان؛ نویسنده و شاعر، فرشته روح‌افزا معاون فرهنگی- اجتماعی شورای فرهنگی- اجتماعی زنان، فروز رجائی‌فر از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و فعال حامی فلسطین، ابوالقاسم طالبی؛ کارگردان، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا زائری، محمدرضا طالقانی؛ رئیس سابق فدراسیون کشتی و محمدرضا شهیدی‌فر؛ مجری تلویزیون، نمایندگان ایران در کاروان صلح سوریه هستند.

رسانه تاب آوری ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا