تاب آوری در مددکاری اجتماعی: توضیح نقش تاب آوری در مددکاری اجتماعی و بیان اهمیت تاب آوری مددکاران اجتماعی به همراه برشمردن ویژگی های یک مددکار اجتماعی تاب آور.
فهرست عناوین این مطلب
تاب آوری در مددکاری اجتماعی
تاب آوری در مددکاری اجتماعی و کلا سایر افرادی که از مردم مراقبت میکنند، به عنوان توانایی سازگاری با تجارب دشوار در محل کار و بازگشت به زندگی تعریف شده است.
5 رکن اساسی تاب آوری در مددکاری اجتماعی
- خودآگاهی: یعنی داشتن درک واضح از اینکه چه کسی هستیم.
- ذهن آگاهی: حالتی از توجه فعال و بازگشت به زمان حال.
- مراقبت از خود: توانایی ما برای عملکرد موثر در جهان و در عین حال مواجهه با چالش های متعدد زندگی روزمره با احساس انرژی، سرزندگی و اعتماد به نفس.
- روابط مثبت: پیوندهایی که با دیگران داریم و برایمان زندگی شادتر، رضایت بخش تر و حمایت شده تری را به ارمغان می آورند.
- هدف: یعنی بدانیم به مجموعه ای بزرگتر و فراتر از خودمان تعلق داریم و به آن خدمت می کنیم. هدف ما به شکلگیری طرز فکر و نگرش ما نسبت به دیگران و رویدادهایی که تجربه می کنیم کمک می کند.
در هنگام مواجهه با استرس در زندگی، این پنج رکن دست به کار می شوند تا ما را از هرج و مرجی که احساس می کنیم بیرون بیاورند. یعنی تاب آوری در مددکاری اجتماعی را بالا ببرند.
اهمیت تاب آوری در مددکاری اجتماعی
مددکاران اجتماعی، به ویژه آنهایی که مستقیماً با کودکان، خانواده ها و افراد آسیب دیده کار می کنند ممکن است از گوش دادن به داستان های مراجعان خود آسیب ببینند.
شغل مددکاری اجتماعی ذاتا شغلی استرس زاست. چرا که سر و کار داشتن با افراد ستمدیده که از طرف بسیاری از افراد جامعه نادیده گرفته می شوند سخت و دردناک است.
توسعه تاب آوری در مددکاری اجتماعی به مددکاران کمک میکند تا با شرایط کاری سخت سازگار شوند و رشد حرفهای خود را ادامه دهند.
تاب آوری در مددکاری اجتماعی به مددکاران این امکان را می دهد تا با نا امیدی خود و مراجعانشان مقابله کنند، از فرسودگی شغلی جلوگیری کنند و استرس را کاهش دهند. مددکاران اجتماعی به دلیل ماهیت کارشان باید چیزهای زیادی در مورد تاب آوری، استقامت و ثبات بدانند.
ویژگی های مددکار اجتماعی تاب آور
یک مددکار اجتماعی تاب آور، مهارت های مقابله ای مورد نیاز برای دوام آوردن، ادامه دادن و پیشرفت در حرفه خود را توسعه می دهد. مددکار اجتماعی تاب آور سرسخت است اما در عین حال همیشه همدلی را سرلوحه کارهای خود قرار می دهد.
مددکار اجتماعی تاب آور تکنیک های مدیریت استرس مانند مهارت های حفظ آرامش و مدیریت زمان را بلد است و به موقع آن ها را به کار می گیرد.
مددکار اجتماعی تاب آور به کمک تابآوری در مددکاران اجتماعی، مسائل را شخصی نمی کند. به خود اجازه شکست خوردن و به دیگران اجازه اشتباه کردن می دهد.
مددکار اجتماعی تاب آور به خود اجازه می دهد کامل نباشد. یک مددکار اجتماعی، نمی تواند به هر فردی کمک کند و گاهی اوقات ممکن است در برخورد با مراجعانی شکست بخورد، اما ادامه می دهد. این ظرافت و قدرت یک مددکار اجتماعی تاب آور است.
کاری از تیم تخصصی خانه تاب آوری ایرانیان
منابع
https://www.301fw.afrc.af.mil
https://www.iriss.org.uk
Supporting and developing resilience in social work
Developing emotional resilience and wellbeing: a practical guide for social workers