مددکاری اجتماعی ایرانمددکاری اجتماعی بیماران خاصمسائل و مشکلات بیماران خاصیادداشتها و مطالب اختصاصی

یادداشت اختصاصی | نقش مددکاران اجتماعی در مسیر درمان بیماران خاص

05-3-3بیماری آستانه تحمل انسان را پایین می آورد، سیر درمان، تأمین هزینه ها، دسترسی به امکانات پزشکی و درمانی و آگاهی از فرآیندی که در حال وقوع است در بیماری مهم است، گاهی اوقات بیمار شکل جدی تری به خودش می گیرد و بیمار را تا سالها و حتی تا پایان زندگی درگیر می کند.
تصور کن خودت یا یکی از عزيزانت درگیر ام. اس، سرطان، دیالیز، ایدز و….. شده است، اینجاست که علاوه بر دسترسی به امکانات پزشکی برای بیمار و خانواده اش، برخورداری از حمایت روانی و اجتماعی هم مهم هستش، دسترسی به اطلاعات صحیح و لازم در خصوص بیماری و فرآیند درمان مهم تلقی می شود، چرا که وجود خود بیماری برای بیمار و خانواده اش سخت است و عدم اطلاع از چگونگی سیر درمان نیز بر مشکلات و دغدغه فکری آنان می افزاید.
اینجاست که حضور مددکاران اجتماعی در بیمارستان ها و مراکز درمانی لازم و ضروری تلقی می شود چرا که این افراد با حمایت های روانی و اجتماعی به موقع و متناسب با شرایط و نیاز بیماران و خانواده هايشان می توانند نقش مهمی در تیم درمان به عهده بگیرند.
بیماران خاص نیازمند توجه ویژه ای هستند و دسترسی به امکانات درمانی متناسب و همچنين اطلاع و آگاهی در خصوص شیوه ی درمان جزء حقوق اولیه این بیماران است.
در کنار بیمار، خانواده ها نیز در خصوص نحوه ی برخورد با بیمار، نیاز بیمار و فراهم کردن شرایط مناسب در منزل برای بیمار، نیازمند آگاهی هستند و جامعه نیز در قبال بیمار و خانواده اش دارای مسئولیت می باشد، اینکه امکانات درمانی این بیماران را متناسب با مکان زندگی و شرایط بیماری فراهم کند.
مددکاران اجتماعی در حمایت فردی از بیمار، آموزش به خانواده ها، آگاهی سازی جامعه و به عنوان مهره تسهیلگر در تیم درمان نقش داشته باشند و با بیان نیازها و مشكلات بیماران خاص و خانواده هايشان، جامعه و اعضای جامعه را نسبت به مسئولیت خود آگاه نمایند و مطالبه گر این گروه از اعضای جامعه باشند و خلاءهای درمانی و حمایتی از این گروه بیماران را روشن نمایند.
بیماران خاص و خانواده هايشان نیازمند حمایت همه جانبه از لحاظ درمانی، عاطفی، مالی، اجتماعی و روانی هستند و فقط نگاه تک بُعدیِ درمانی نمی تواند پاسخگوی نیاز این گروه باشد و این موضوع با حضور فعال و آگاهانه ی مددکاران اجتماعی در تیم درمان محقق می شود.

نویسنده: مریم عباسی | مددکار اجتماعی و عضو هیئت مدیره کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی استان تهران
پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران

رسانه تاب آوری ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا