در این مطلب بهترین روش های کاربردی توسعه تاب آوری در موقعیت های چالش برانگیز مطرح می گردد. امید است برای مخاطبین گرامی خانه تاب آوری ایرانیان مفید واقع گردد.
فهرست عناوین این مطلب
- 1 تاب آوری در برابر موقعیت های چالش برانگیز
- 2 چند استراتژی عالی برای تاب آوری در موقعیت های چالش برانگیز
- 2.1 1. نحوه واکنش را انتخاب کنید
- 2.2 2. تعیین کنید چه چیزی در کنترل شماست
- 2.3 3. چشم اندازهایی برای آینده
- 2.4 4. از زبان مثبت برای ایجاد افکار مثبت استفاده کنید
- 2.5 5. برنامه زمانبندی را حفظ کنید
- 2.6 6. بر سلامت جسمی و روانی خود تمرکز کنید
- 2.7 7. ادامه مطلب
- 2.8 8. با یادگیری آنلاین مهارت جدیدی به دست آورید
- 2.9 9. به دیگران کمک کنید
- 2.10 10. بی نظمی
تاب آوری در برابر موقعیت های چالش برانگیز
روش های کاربردی تاب آوری در موقعیت های چالش برانگیز
کاری از خانه تاب آوری ایرانیان
همین چند ماه پیش، نمیدانستیم که دنیای ما کاملاً تغییر خواهد کرد. به یاد داشته باشید، همه ما در کنار هم هستیم و در حالی که ممکن است چالشهای متفاوتی داشته باشیم، باید راهی برای مقابله با این چالشها پیدا کنیم. در مطلب چند استراتژی وجود دارد که می تواند به شما جهت تاب آوری در برابر موقعیت های چالش برانگیز زندگی کمک کند.
چند استراتژی عالی برای تاب آوری در موقعیت های چالش برانگیز
1. نحوه واکنش را انتخاب کنید
در حالی که برخی از افراد ممکن است در زمان های چالش برانگیز رشد کنند و یاد بگیرند، برخی دیگر ممکن است احساس تکبر کنند! برخی از افراد در مدیریت سطوح استرس بهتر هستند، در حالی که برای برخی دیگر، یک موقعیت چالش برانگیز ممکن است باعث ناراحتی باورنکردنی شود.
پاسخ هر کس به چالش ها متفاوت است، بنابراین احساسات خود را بپذیرید و بهترین راه مقابله با آنها را تعیین کنید. صحبت کردن با شخص دیگری نیز ممکن است به شما کمک کند راه های جدیدی برای کنار آمدن با موقعیت خود پیدا کنید.
2. تعیین کنید چه چیزی در کنترل شماست
یک تمرین آسان به نام “ابزار حوزه نفوذ” وجود دارد که ممکن است به شما کمک کند تا تشخیص دهید چه چیزی در کنترل شماست و چه چیزی را می توانید رها کنید.
یک تکه کاغذ بردارید و یک دایره بزرگ بکشید که تقریباً صفحه را پر کند، به دنبال آن یک دایره دوم در داخل دایره اول و سپس یک دایره سوم در داخل دایره دوم ایجاد کنید. روی بزرگترین دایره، «دایره نگرانی» را بنویسید و هر چیزی که در حال حاضر به شما مربوط میشود را اضافه کنید. سپس روی دایره دوم خود «دایره تأثیر» را بنویسید و چیزهایی را که میتوانید از «دایره نگرانی» تحت تأثیر قرار دهید به آن دایره دوم منتقل کنید. در دایره سوم که «دایره کنترل» نام دارد، چیزهایی را که میتوانید مستقیماً کنترل کنید، حرکت دهید.
این تمرین بصری به شما کمک میکند انرژی خود را در کجا قرار دهید، بنابراین میتوانید از نگرانی در مورد چیزهایی که کنترلی روی آنها ندارید دست بردارید.
3. چشم اندازهایی برای آینده
در حالی که ممکن است در این مرحله تمرکز بر آینده چالش برانگیز باشد، به یاد داشته باشید که این اتفاق خواهد افتاد. از این زمان عاقلانه برای کار روی خودتان استفاده کنید. داشتن یک چشم انداز روشن از اینکه می خواهید زندگی تان چگونه باشد، یک انگیزه قوی است. 12 ماه یا پنج سال دیگر نسبت به شرایط زندگی خود چه انتظاری دارید؟
چشم انداز به ما کمک می کند تا در جهت اهداف خود تلاش کنیم، اقدام کنیم و تغییر ایجاد کنیم. ما به شما پیشنهاد می کنیم یک برنامه 90 روزه برای ایجاد حرکت برقرار کنید. عمیق تر حرکت کنید و از خود بپرسید: چه تفاوتی می خواهم ایجاد کنم؟ ارزش ها و اولویت های من چیست؟ چه کاری میتوانم متفاوت انجام دهم یا رویکرد متفاوتی داشته باشم؟ وقتی هدف، اعمال و ارزشهای خود را همسو میکنیم، واقعاً معتبر میشویم.
4. از زبان مثبت برای ایجاد افکار مثبت استفاده کنید
یک ضرب المثل قدیمی وجود دارد که می گوید: “افکار خود را تغییر دهید، زندگی خود را تغییر دهید.” اگر به تماشای اخبار منفی ادامه دهید یا اطراف خود را با افراد منفی احاطه کنید، ممکن است شرایط دشوار شود.
در اینجا چند پیشنهاد برای ایجاد یک ذهنیت مثبت تر وجود دارد:
- زمان صرف شده برای گوش دادن به اخبار منفی و صحبت با افراد منفی را متوقف یا کاهش دهید.
- دفترچه ای از جملات تأکیدی مثبت داشته باشید و هر روز آنها را بخوانید.
- فهرستی از قدردانی برای تمام کارهای بزرگی که قبلاً داشته اید یا انجام داده اید ایجاد کنید.
- در حال حاضر باشید و روی گذشته تمرکز نکنید یا در مورد آینده استرس نداشته باشید.
- بر خُلق و خوی خود مسلط شوید، تشخیص دهید که چه زمانی افکار شما منفی است و آنها را به افکار مثبت سوق دهید.
- روزانه مدیتیشن کنید.
- کتاب های انگیزشی بخوانید.
5. برنامه زمانبندی را حفظ کنید
در هر شرایطی که هستید، برنامه روزانه خود را حفظ کنید، زیرا به شما احساس کنترل بر زندگی و اطمینان بخشی می دهد. حتی یک کار ساده مانند لباس پوشیدن برای محل کار می تواند تفاوت زیادی در احساس شما ایجاد کند.
اگر دارای فرزند هستید، یک روال کاری روتین می تواند به ویژه در ایجاد حس عادی بودن مفید باشد. حتما یک نهار در شرایط استراحت داشته باشید و آخر هفته را فراموش نکنید. برای تعطیلات آخر هفته خود فعالیت های سرگرم کننده و سازنده برنامه ریزی کنید.
6. بر سلامت جسمی و روانی خود تمرکز کنید
ایجاد قدرت ذهنی و جسمی بسیار مهم است، زیرا این موضوع به شما کمک میکند تا تاب آوری خود را توسعه دهید و احساس قدرت بیشتری کنید. حتماً زمانی را در برنامه خود اختصاص دهید – حتی 15 دقیقه در روز نیز می تواند تفاوت ایجاد کند. برخی از فعالیت های بدنی شامل کلاس های یوگا یا تناسب اندام آنلاین، پیاده روی روزانه یا دوچرخه سواری است.
7. ادامه مطلب
از این زمان در خانه استفاده کنید تا درباره موضوعاتی که به نظرتان جالب هستند بیشتر بیاموزید. کتاب های غیرداستانی بینش فراوانی را ایجاد می کنند و بسیار می توانند مفید باشند. در اینجا برخی از آنها را توصیه می کنیم:
- با چرا شروع کنید: چگونه رهبران بزرگ از همه الهام میگیرند تا اقدام کنند اثر سایمون سینک
- ترس را احساس کنید و به هر حال آن را انجام دهید: چگونه ترس و بلاتکلیفی خود را به اعتماد به نفس و اقدام تبدیل کنید اثر سوزان جفرز
- شکستن عادت خود بودن توسط جو دیسپنزا
- قدرت اراده توسط وین دبلیو دایر
- چگونه افراد خارقالعاده چنین میشوند اثر برندون بورچارد
8. با یادگیری آنلاین مهارت جدیدی به دست آورید
اگر مهارتی وجود دارد که همیشه می خواستید یاد بگیرید، اکنون زمان انجام آن است! از طریق دوره های رایگان یا کانال های آموزشی متنوع معتبر، مهارت های حرفه ای یا خلاقانه خود را به صورت آنلاین توسعه دهید.
9. به دیگران کمک کنید
کمک به دیگران بیانگر توانمندی است و بدیهی است که راه های زیادی برای کمک کردن وجود دارد. سازمان هایی را جستجو کنید که به دنبال داوطلب هستند. به یک همسایه یا دوست مراجعه کنید و ببینید آیا به چیزی نیاز دارند یا خیر. پیشنهاد دریافت مواد غذایی برای یک فرد مسن تر. یک کلاس مجازی برگزار کنید تا به دیگران درباره موضوعی که به آن علاقه دارید آموزش دهید.
10. بی نظمی
بی نظمی به ما این امکان را می دهد که تا حدودی بر زندگی خود کنترل داشته باشیم و با ایجاد یک محیط مثبت در اطراف خود احساس بهتری ایجاد کنیم. پس هر کاری را که به تعویق انداخته اید، انجام دهید. کُمدها، پارکینگ، قفسههای کتاب، عکسها، دفتر یا هر چیز دیگری که نیاز به سازماندهی دارد، به آن بپردازید.
در نهایت، این جمله را که اغلب به هنری فورد نسبت میدهند، با شما به اشتراک می گذاریم: «وقتی به نظر میرسد همه چیز بر علیه شما پیش میرود، به یاد داشته باشید که هواپیما برخلاف باد بلند میشود، نه با آن».