تاب آوری نوجوانان در رسانه ها: پرسشهایی درباره استفاده از رسانههای اجتماعی در کودکان، توصیههایی را برای افزایش آگاهی عمومی نسبت به چالشهایی که رسانههای اجتماعی برای نوجوانان ایجاد میکنند و همچنین راهنمایی هایی در مورد آنها منتشر کردهایم که در ادامه می خوانید.
تاب آوری نوجوانان در رسانه ها
تاب آوری نوجوانان در برابر مخاطرات رسانه های اجتماعی چگونه محقق می شود؟
یکی از بزرگترین نگرانی های والدین این است که چگونه به فرزندان خود کمک کنند تا در شبکه های اجتماعی حرکت کنند. جای تعجب نیست که این سوالی است که در ذهن ما قرار دارد. گزارش اخیر مرکز تحقیقات پیو نشان داد که بیش از یک سوم نوجوانان می گویند که «زمان زیادی» را در رسانه های اجتماعی می گذرانند و بیش از یک سوم نوجوانان می گویند که «تقریباً دائماً» از پلتفرم های رسانه های اجتماعی مانند TikTok استفاده می کنند.
پرسشهایی درباره استفاده از رسانههای اجتماعی در کودکان، توصیههایی را برای افزایش آگاهی عمومی نسبت به چالشهایی که رسانههای اجتماعی برای نوجوانان ایجاد میکنند و همچنین راهنمایی هایی در مورد آنها منتشر کردهایم که در ادامه می خوانید.تاب آوری نوجوانان در رسانه ها
ژاکلین نسی، استاد دانشگاه براون، یکی از اعضای شورای ملی علمی نوجوانان، و یکی از اعضای پانل مشاوره تخصصی APA بر این موضوع متمرکز است که چگونه رسانه های اجتماعی بر سلامت روان نوجوانان تأثیر می گذارد، که او در خبرنامه هفتگی خود Techno Sapiens درباره آن می نویسد.
نقطه نظرات او نشان می دهد که رسانه های اجتماعی همیشه برای نوجوانان بد نیستند. این استاد دانشگاه مهارتهای والدینی مانند داشتن ارتباط باز، نظارت، تعیین مرزها و الگوسازی را بهعنوان راههایی برای کمک به فرزندانمان در جهتیابی رسانههای اجتماعی برجسته میکند تا بتواند بخش سالمی از زندگی آنها باشد.
علاوه بر این، او توضیح میدهد که چگونه سیاستگذاران، شرکتهای فناوری و محققان نقش عمدهای در اولویتبندی سلامت روان نوجوانان در بسترهای رسانههای اجتماعی دارند.تاب آوری نوجوانان در رسانه ها
دسته دیگری از کارشناسان امر بر این باورند که: «مجموعه شواهد فعلی نشان میدهد که اگرچه رسانههای اجتماعی ممکن است برای برخی از کودکان و نوجوانان فواید داشته باشند، اما شاخصهای زیادی وجود دارد که نشان میدهد رسانههای اجتماعی نیز میتوانند خطر عمیقی برای آسیب رساندن به سلامت روان داشته باشند.
«کودکان و نوجوان بودن»
چگونه به والدین کمک می کنید تا این جمله را درک کنند؟
در تمام پوشش های رسانه ای که در مورد توصیه های یک کارشناس فناوری اطلاعات در همین خصوص عبارت “خطر عمیق آسیب” اولین چیزی است که در تیتر اخبار قرار می گیرد. اما وقتی به کلیت این توصیهنامه نگاه میکنیم که خارج از این یک بیانیه است، تصویر دقیقتری از آنچه از این تحقیق میدانیم ترسیم میکند، که هم فواید و هم مضراتی از باب رسانههای اجتماعی برای کودکان دارد.
تأثیر آن پیچیده است. این بستگی به عوامل زیادی دارد، از جمله نحوه استفاده از آن، فردی که (کودک که) از آن استفاده میکند، خطرات و آسیبپذیریهای خاص آنها، زمان جایگزینی در رسانههای اجتماعی، یا اینکه چه چیزی به طور بالقوه مانع از آن میشود.
بیانیه “خطر عمیق آسیب” خود ممکن است یک اغراق جزئی از داده ها از نظر آنچه ما واقعاً در مورد این تأثیرات ظریف رسانه های اجتماعی بر سلامت روان می دانیم باشد.
“رسانه های اجتماعی“ یک اصطلاح گسترده است که به بسیاری از پلتفرم های مختلف اشاره دارد که در آن نوجوانان و بزرگسالان می توانند کارهای مختلف زیادی انجام دهند. برخی از کارهایی که انجام می دهند برای سلامت روانشان مفید است و برخی از کارهایی که انجام می دهند مضر نیستند و در برخی موارد مضر هستند.
کارشناسان امر بر این باورند که: حتی اگر شواهد قطعی نباشد و حتی اگر هم خطرات و هم فواید وجود داشته باشد، زیرا شواهدی مبنی بر خطر حداقلی برای برخی از بچه ها وجود دارد، این مورد برای ما در وزن شواهد کافی است. برای ایمن سازی هر چه بیشتر این پلتفرم ها برای نوجوانان و جوانان و به حداکثر رساندن مزایایی که می توانند داشته باشند اقدام کنند.
چند نکته عملی برای والدین جهت استفاده سالم نوجوانان از رسانههای اجتماعی چیست؟
اولین کلید ارتباط است. در مورد خطرات و مزایای رسانه های اجتماعی گفتگوی باز و مداوم داشته باشید و در مورد برخی از خطرات آموزش دهید.
کلید دوم نظارت است. سوالاتی بپرسید تا در مورد آنچه که فرزندتان در حال انجام است، به ویژه برای نوجوانان جوانتر بدانید. این ممکن است شامل پرسیدن بسیاری از سوالات و مقداری توجه به کاری باشد که انجام می دهند. البته می توانید گاهی اوقات دستگاه نوجوان خود را با دانش او بررسی کنید. همچنین می توانید با فرزندتان بنشینید و از شبکه های اجتماعی استفاده کنید.
کلید سوم محدودیت ها یا مرزها است. این فناوریها، در بسیاری از موارد، به گونهای طراحی شدهاند که بسیار مورد استفاده قرار گیرند و کنار گذاشتن آنها تا حدودی دشوار است.
بیشتر نوجوانان به نوعی محدودیت یا حد و مرز در مورد میزان و زمان استفاده از این پلتفرمها، نوع محتوایی که باید به آن نگاه کنند، نحوه رفتار آنلاین خود و اینکه با چه کسی باید صحبت کنند، نیاز دارند.
کلید دیگر مُدل سازی است. استفاده خود والدین از رسانه های اجتماعی در واقع نقش مهمی در نحوه استفاده فرزندانشان از رسانه های اجتماعی دارد.
به عنوان والدین، الگوبرداری از عادات سالم رسانه های اجتماعی که می خواهیم در فرزندانمان ببینیم مهم است. این چیزی است که والدین نه تنها برای فرزندانشان تلاش می کنند، بلکه سعی می کنند خودشان آن را کشف کنند. یک مکان واقعاً خوب برای شروع این است که بررسی کنید رابطه خود با رسانه های اجتماعی چگونه است و سعی کنید برای خود محدودیت ها و مرزهایی تعیین نمایید.تاب آوری نوجوانان در رسانه ها
کارشناسان بر این باورند که شما می توانید آن موارد را برای فرزندان خود نیز نامگذاری کنید. گفتن صریح به فرزندانتان که کنار گذاشتن دستگاههایتان یا خروج از این پلتفرمها میتواند برای شما بسیار سخت باشد، واقعاً اعتباربخش است.
وقتی صحبت از رسانه های اجتماعی به میان می آید، به جای اینکه شما در مقابل فرزندتان باشید، این شما و فرزندتان در کنار هم هستید و در مقابل کشش تکنولوژی.
آخرین کلید تنظیم برخی مناطق محافظت شده است. این شامل شناسایی زمانهای روز یا مکانهایی است که رسانههای اجتماعی بخشی از تصویر نیستند. به ویژه، انجام این کار در حوالی زمان خواب ممکن است مفید باشد، بنابراین وسایل را خارج از اتاق خواب نگه دارید و در صورت امکان، استفاده از آنها را قبل از رفتن به رختخواب محدود کنید تا مطمئن شوید که خواب محافظت می شود.
متخصصین علوم روانشناختی و جامعه شناسان بر این باورند که این مسئولیت نباید تنها بر دوش والدین و خانواده ها گذاشته شود. سیاستگذاران، شرکتهای فناوری و محققان چه اقداماتی باید انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که رسانههای اجتماعی نه تنها به نوجوانان آسیب نمیرسانند، بلکه به رفاه آنها نیز کمک میکنند؟
یکی از اصلیترین مواردی که در این توصیهها به آن اشاره میشود این است که شرکتهای فناوری باید هنگام طراحی محصولات خودایمنی و سلامت کودکان را در اولویت قرار دهند. این به خودی خود یک تغییر اساسی نسبت به روشی است که در حال حاضر وجود دارد.تاب آوری نوجوانان در رسانه ها
توصیه مهم دیگر، اطمینان از محافظت از حریم خصوصی کودکان است، مانند داشتن تنظیمات پیشفرض که برای محافظت از حریم خصوصی روی قویترین سطوح تنظیم شدهاند و اطمینان از رعایت و اجرای حداقلهای سنی.
در حال حاضر، اکثر پلتفرم های رسانه های اجتماعی حداقل سن 13 سال را دارند (و بحث در مورد افزایش این سن وجود دارد)، اما می دانیم که بسیاری از کودکان زیر 13 سال از این پلتفرم ها استفاده می کنند.